Lijm voor etiketten

Een etiket is: een papiertje met wat lijm aan. Maar niet zómaar lijm. Wist je dat er verschillende soorten zijn? En dat het belangrijk is om het juiste type te kiezen, af­hankelijk van de ondergrond waarop jouw etiket kleeft? Welkom in de wereld van permanente, extra permanente of verwijderbare lijm.

Etiketten bestellen? Dít zijn de drie lijmsoorten waaruit je kiest.

Een etiket is: een papiertje met wat lijm aan. Maar niet zómaar lijm. Wist je dat er verschillende soorten zijn? En dat het belangrijk is om het juiste type te kiezen, af­hankelijk van de ondergrond waarop jouw etiket kleeft? Welkom in de wereld van permanente, extra permanente of verwijderbare lijm.

1. Permanente lijm: egale oppervlaktes

Gewone lijm die normaal kleeft: niet te sterk en niet te zwak? Die noemen we de permanente lijm, omdat hij … permanent aanwezig blijft. Verwijderen kan wel, maar je houdt er een gescheurd etiket aan over. Permanente lijm wordt gemaakt met acryl, een water­achtige kunststof. Ideaal voor etiketten op een zachte ondergrond van bijvoorbeeld enveloppes en archiefmappen.

2. Extra permanente lijm: ruwe ondergronden

Een ruwe ondergrond vraagt om een stevige lijm: extra permanente lijm. Zelfs met stevig vingergeworstel amper te verwijderen. Dit goedje bestaat uit hot melt, een rubberachtige stof. De lijm wordt in een dikke massa aangebracht, waardoor de over­tollige ‘geplette’ restjes voor extra kleverigheid zorgen. Perfect voor etiketten die een leven krijgen op onder meer vloerbedekkinggordijnen en golf­karton.

3. Verwijderbare lijm: de ‘speciallekes’

Soms moet een etiket maar tijdelijk dienst doen – dan wil je dat het gemakkelijk los­komt. Verwijderbare lijm is jouw vriend. De mix van acryl en hot melt garandeert dat jouw etiket netjes afweekt, zonder lijmresten. Een zegen voor glasflesjescd’sdvd’scomputerspelletjes en boeken.

Extra opletten: lijm voor uitzonderlijke toepassingen

Het is niet altijd de bedoeling dat een etiket makkelijk te verwijderen is. Het kan best dat je een etiket nodig hebt dat weer en wind doorstaat. Een etiket dat bestand is tegen water om bijvoorbeeld te kleven op goederen die verscheept worden. Dit vergt een hoge kwaliteit van lijm zodat ook na het transport het etiket nog voldoet aan de vereisten.

Graag advies over welke lijm het beste is voor jouw etiket?

Vraag ernaar: we helpen je graag verder. Want we stick together.

Neem  contact op
Neem contact op
Direct contact Meer weten