Het belang van dekwit

Dekwit is een laagje witte inkt dat uw ondergrond bedekt, voor de kleuren van uw logo of afbeelding erbovenop komen.

Waarom u zich prima indekt met dekwit:


Vier hoofdkleuren op wit papier
Goed, even kleur bekennen. Wist u dat de drukwereld met amper vier – ja vier – kleuren schildert? Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Ze gaan door het leven als CMYK. Wat bijna even kleurrijk klinkt als het feest­­nummer YMCA van Village People – maar dat terzijde. Alleszins: wat ontbreekt, is de W van White.

Dus geen wit in het drukuniversum? In principe niet. Want die kleur verschijnt logischer­wijs vanzelf op wit papier, door die ruimte niet te bedrukken. Maar wat als u uw logo of afbeelding op een ondergrond wilt afdrukken die niet wit is? Dan is dekwit de redder in nood.

Dekwit voor bijzondere ondergrond

Dekwit is een laagje witte inkt dat uw ondergrond bedekt, voor de kleuren van uw logo of afbeelding erbovenop komen. Zo spetteren die bovenste kleuren levensecht in hun volle glorie op bijzondere ondergronden:

  • goud en zilver: Het laagje dekwit voorkomt dat uw drukwerk niet ‘metallic’ uitslaat.
  • fluo-geel en fluo-oranje: Dankzij dekwit komen uw kleuren mooi uit in plaats van te versmelten in een fluo-kakofonie.
  • transparant: Stel: u hebt een rood logo op een transparante sticker. Kleeft u die op een groene doos? Dan wordt uw rood … paars. Tenzij er dekwit onder zit.

Dekwit integreren? Zo doet u dat!
Wilt u uw kleuren tot hun recht laten komen op een speciale ondergrond? Vergeet dan niet om tijdens uw bestelproces een laagje dekwit toe te voegen. Dat lukt heel een­voudig:

  1. Plaats een extra vlak met dekwit onder het gewenste element.
  2. Kies daarvoor de steunkleur ‘white_ink’.
  3. Selecteer voor het bovenliggende element ‘vulling overdrukken’.
Neem  contact op
Neem contact op
Direct contact Meer weten