Ecologisch verantwoorde labels en etiketten.

Optimum Group Wellen streeft naar een drukproces dat rekening houdt met een duurzaam milieu.

Meer dan 60% van een rol basismateriaal belandt in de vuilbak.

“Lucht in België is de op één na vuilste in Europa.” Steeds vaker krijgen we dit soort nieuws te horen. Het wordt alsmaar belangrijker om rekening te houden met het milieu. Dat geldt voor elke sector. Ook in onze sector van labels, etiketten en drukwerk is er nog veel ruimte voor verbetering.

Optimum Group Wellen wil daarin zijn steentje meer dan bijdragen. Meer dan 60% van een rol basismateriaal belandt doorgaans in de vuilbak. De verantwoordelijkheid daarvan ligt zowel bij de producent van het materiaal, bij de drukker en uiteindelijk ook bij de eindklant.

Optimum Group Wellen streeft naar een drukproces dat rekening houdt met een duurzaam milieu.

Het drukproces van labels en etiketten heeft doorgaans een redelijk grote impact op het milieu. Zoals eerder aangehaald belandt 60% van het basismateriaal doorgaans in de vuilbak en bovendien worden ook producten en lijmen gebruikt die schadelijke stoffen kunnen bevatten. Daarom houden we bij Optimum Group Wellen rekening met volgende aspecten:

 1. Persoonlijke en heldere aanpak
  • Door een persoonlijke aanpak, zowel van onze sales mensen als onze productiemedewerkers, zorgen we ervoor dat de details van de opdracht helder en duidelijk zijn. Hierdoor kunnen orders vaak van de eerste keer correct aangeleverd worden en wordt de foutenlast zo laag mogelijk gehouden.
 2. We denken mee met onze klant
  • Optimum Group Wellen gaat altijd een stapje verder en denkt mee met haar klanten. We geven advies over ontwerp, oplage en afmetingen zodat we altijd het maximum aan afgewerkte producten uit het basismateriaal kunnen halen en zo het afval kunnen minimaliseren.
 3. Ecologisch verantwoord materiaal
  • Bij het aankopen van materialen houden we waar mogelijk, rekening met het FSC-keurmerk. Dit geeft aan dat het materiaal goedgekeurd is door Forest Stewardship Council (FSC). Een organisatie die werd opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen.
 4. Afval reduceren
  • We onderzoeken samen met onze leveranciers de mogelijkheden om het afval te beperken. Zo kijken we hoe we dragers (liners) dunner kunnen maken en hoe we belijmingen kunnen aanpassen, zonder dat deze inboeten aan kwaliteit.
 5. Recycleerbaar of composteerbaar
  • Uiteindelijk zal er onvermijdelijk nog afval overblijven bij het drukproces. Bovendien zal ook het label of etiket (eindproduct) op een bepaald moment weer afval worden. Optimum Group Wellen hecht daarom veel belang aan het gebruiken van materiaal dat recycleerbaar of composteerbaar is. Zo hoeft afval niet puur verlies te zijn.
Neem contact op
Neem contact op
Direct contact Meer weten