Beste craft brewer, laat jouw flesje opvallen met een aantrekkelijk etiket!

Laat jouw flesje opvallen met een aantrekkelijk etiket.

Laat jouw flesje opvallen met een aantrekkelijk etiket.

Schol. Santé. Proost. Laten we klinken het ontstaan van Craft Beer! Craft brewing –ambachtelijk brouwen – viert hoogtij in bierland. Wat is het precies? Waar komt het van­daan? En … hoe kunnen wij jou erbij helpen?

De Amerikaanse roots van craft brewing

Wie vandaag een gewone pint bestelt, valt uit de toon. Craft-biertjes, die zwaaien de plak. Ambachtelijk gerstenat dat traditioneel is gebrouwen door lief­hebbers: met natuurlijke ingrediënten, in kleine volumes. Het concept is vrij nieuw bij ons, maar al veertig jaar big business in Amerika, where else?

1978: president Jimmy Carter maakt thuisbrouwen in de VS legaal. Hobbybrouwers aller staten verenigen zich met één doel, de strijd aanbinden tegen industriële kleppers als Budweiser, Coors en Miller. Die serveren flets bier vol suiker, aspartaam en kleur­stoffen. De craft brewers gaan voor het echte werk. Eerst geïnspireerd door Britse bieren, later door Belgische – of wat had je gedacht? Natuurlijke ingrediënten als fruit, kruiden en granen maken van de Amerikaanse craft beers echte smaakbommen.

Wat ASQ en craft brewing met elkaar te maken hebben? Het verlangen naar een perfect bieretiket.

Ondertussen inspireert de Amerikaanse bierdroom ook andere landen. De hopwereld staat op zijn kop: overal moeten grote brouwerijen opboksen tegen kleine maar steen­goede gersttovenaars. En ze zijn met veel. Misschien ben jij er wel een van. Maar hoe zorg je er dan voor dat de consument naar jouw flesje grijpt? Een aantrekkelijk etiket doet wonderen. Het:

  • geeft jouw merk zijn eigen identiteit
  • doet jouw flesje opvallen in de winkelrekken

Het belang van een sterk etiket is nauwelijks te overschatten. Dat bevestigt Amerikaans onderzoek: 60 procent van de bierkopers zegt dat het label een ‘heel’ of ‘extreem’ belangrijke rol speelt in zijn aankoopbeslissing. Ontdek de succesingrediënten voor een gesmaakt etiket.

Opvallende verschillen in de Lage Landen

Bij ASQ rollen al heel wat bieretiketten van de persen. Want ons opvalt, zelfs verrast? Dat het helemaal niet ‘Vlaanderen boven’ is! Natuurlijk, ze zijn er, de Vlaamse craft brewers – maar wel in de minderheid. Zijn we te bescheiden, te braaf, te traditioneel? Karaktertrekjes waar onze Noorderburen alleszins minder last van hebben. En kijk, zij spelen wel mee aan de top van de craft-liga. Daar zit hun commerciële drive vast voor iets tussen. Hun lef weerspiegelt zich in gedurfde smaken, funky namen en flashy etiketten voor hun biertjes.

Of Nederland België dan zomaar platwalst? Nee, want Wallonië brouwt er wel ambachtelijk op los. We vermoeden dat het te maken heeft met hun hang naar het verleden, hun regionale trots – waarbij ze craft brewing slim inzetten als lokale promotie.

Maar laat ons duidelijk zijn: Vlaming, Waal, Nederlander, …? Dat maakt voor ASQ helemaal niets uit. Samen ontwikkelen we een etiket dat uw craft beer sterk in de markt zet.

Neem  contact op
Neem contact op
Direct contact Meer weten